Laatste nieuws

Nieuwsonderwerpen

TERUG
mei 12, 2016 |
Alle nieuwsberichten,  |
margo

Melkschapen in het zonnetje

De vierde editie van de nieuwsbrief voor de Dag van het Schaap is uit. Lees mee over de speciale aandacht voor melkschapen, het feestje van het stamboek voor het Drentse heideschaap en de Schoonebeeker en nog veel meer.

Op de Dag van het Schaap laten Henri, Marianne en Herman van Assen van het biologische melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve zien wat voor heerlijke producten je allemaal kunt maken van schapenmelk. Het jubileum van de heideschapen wordt op een bijzondere manier gevierd. Bezoekers kunnen lamsworst proeven en er is informatie over natuurbegrazing, spinnen, vilten en breien.

Nieuw tijdens de dag van het Schaap is een workshop levend classificeren. Jan Eikelenboom kan als geen ander uitleggen hoe je de bevleesdheid, de vetbedekking, het gewicht en de slachtrijpheid van levende lammeren te weten kunt komen.

Ook schaapherders komen aan bod op de Dag van het Schaap. Raymond Schrijver van Alterra vertelt over zijn rapport: Wie stuurt de herder? Bent u actief op Facebook of andere social media? Dan maakt u kans op het boek Waar lopen de schapen? Verder nog lezing over dit onderzoek zal geven.

Natuurlijk is er ook weer de prijs voor het mooiste Schaap van Nederland. Welk schaap volgt de Swifter-ooi van Ab en Hermien Teunissen op en mag twee jaar lang de titel ‘Mooiste Schaap van Nederland’ dragen? De uitverkiezing is een activiteit van vakblad Het Schaap.

Lees de nieuwsbrief hier.

Laatste nieuwtjes

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de Dag van het Schaap. Ook kunt u filteren op nieuwsonderwerpen zodat u altijd het overzicht heeft van de meest recente berichten over uw interesse.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief