Laatste nieuws

Nieuwsonderwerpen

TERUG
jun 7, 2018 |
Alle nieuwsberichten,  |
jacques

Informatie over de wolf

Als er één onderwerp is dat de laatste maanden de Nederlandse schapenhouderij bezighoudt, is dat de wolf. De komst van dit roofdier leidt tot veel onrust. Tal van schapen zijn al door de eerste zwervende wolven gegrepen.

Hoe zal en moet het verder gaan met die wolven? Kunnen schapenhouders schade voorkomen of beperken? Als organisatoren van de Dag van het Schaap hebben we daarom expert Leo Linnartz van Wolven in Nederland gevraagd een presentatie te houden over wolven: hun gedrag en de groei van de populatie. Daarna zal Nicole Benning uit Nedersaksen een inleiding houden over wolven in Duitsland. Zij heeft een schapenbedrijf en in Nedersaksen zijn veel wolvenroedels. Haar ervaringen zullen wellicht Nederlandse schapenhouders kunnen helpen met preventie.

Deze wolvenlezingen starten om 11 uur in de lezingenzaal.

Laatste nieuwtjes

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de Dag van het Schaap. Ook kunt u filteren op nieuwsonderwerpen zodat u altijd het overzicht heeft van de meest recente berichten over uw interesse.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief