Laatste nieuws

Nieuwsonderwerpen

jun 7, 2018 |
Alle nieuwsberichten,  |
jacques

Als er één onderwerp is dat de laatste maanden de Nederlandse schapenhouderij bezighoudt, is dat de wolf. De komst van dit roofdier leidt tot veel onrust. Tal van schapen zijn al door de eerste zwervende wolven gegrepen.

Hoe zal en moet het verder gaan met die wolven? Kunnen schapenhouders schade voorkomen of beperken? Als organisatoren van de Dag van het Schaap hebben we daarom expert Leo Linnartz van Wolven in Nederland gevraagd een presentatie te houden over wolven: hun gedrag en de groei van de populatie. Daarna zal Nicole Benning uit Nedersaksen een inleiding houden over wolven in Duitsland. Zij heeft een schapenbedrijf en in Nedersaksen zijn veel wolvenroedels. Haar ervaringen zullen wellicht Nederlandse schapenhouders kunnen helpen met preventie.

Deze wolvenlezingen starten om 11 uur in de lezingenzaal.

jun 7, 2018 |
Alle nieuwsberichten,  |
jacques

De grote kaas- en zuivelkeuring die tijdens deze editie van de Dag van het Schaap plaatsvindt, kent een aantal top-juryleden. Om 13.45 zullen culinair journalist Felix Wilbrink van dagblad De Telegraaf en Jasper de Jong, dit jaar verkozen tot fromagier van het jaar, uit de beste drie schapenkazen de lekkerste schapenkaas van Nederland kiezen. Dat doen ze live, op het podium in de Willem Alexanderhal.

’s Morgens zijn de voorrondes van deze zuivelkeuring. Zes keurmeesters, onder aanvoering van levensmiddelentechnoloog Barbara Hart, kiezen dan uit alle inzendingen de beste drie producten voor de finale. Dat gebeurt op het Melkschapenplein in de Beatrixhal en is grotendeels publiek.

Bezoekers mogen ook hun oordelen over schapenkazen vellen. Op het Melkschapenplein is ’s morgens de kans te proeven welke kaas het lekkerste is. ’s Middags wordt bekend welke zuivelaar met deze publieksprijs aan de haal gaat.

jun 7, 2018 |
Alle nieuwsberichten,  |
jacques

Alfons Uijtewaal van Stichting Huize Aarde en Diederik van Liere van CABWIM Wildlife Research and Consultancy hebben innovatieve plannen voor het terugbrengen van overlast door wolven. 

Ze gaan die presenteren in de lezingenzaal. Tijd 12.45-13.30 uur.

De sprekers horen dan graag suggesties van schapenhouders voor de  verdere ontwikkeling van hun plannen.

Deze door Huize Aarde en CABWIM Wildlife Research and Consultancy georganiseerde bijeenkomst is vrij toegankelijk.

 

<< <
Pagina 1 van 5
 > >>

 

Laatste nieuwtjes

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de Dag van het Schaap. Ook kunt u filteren op nieuwsonderwerpen zodat u altijd het overzicht heeft van de meest recente berichten over uw interesse.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief