Uniek voor Nederland, uniek voor de Dag van het Schaap!

Op 11 juni vindt het allereerste Nederlandse kampioenschap schapen tellen plaats.

Kom naar de Dag van het Schaap, zorg dat je je mobiel bij de hand hebt en doe mee met deze spannende unieke wedstrijd. Die bestaat uit enkele rondes. Hoe het gaat? Dat merk je vanzelf. Wie weet word jij de allereerste kampioen schapen tellen van Nederland!

Ontmoet boer-zoekt-vrouw boerin Janine en haar partner!

boer zoekt vrouw

Echt waar, het kersverse stel is op deze Dag van het Schaap. Je kunt ze zien, spreken en met ze op de foto.

Ook nieuw: het kampioenschap wol knippen.

Dat was nog nooit op de Dag van het Schaap. Je kunt je er zelfs voor opgeven

Dit jaar: alles over wolfwering

De wolf speelt de schapenhouderij parten. Op de Dag van het Schaap is daarom ruimte voor informatie over wolfwerende maatregelen: afrasteringen, consulenten die voorlichting geven en er zijn lezingen over dit onderwerp.

Natuur begrazing met Nederlandse Landgeit Bokken

Tegenover het KNHS terrein ligt het heide gebied Speulderveld. Heide is een cultuurlandschap dat, als je het niet beheert langzaam over gaat in bos. De gemeente Ermelo is sinds september 2021 bezig met een proef met landgeit bokken op het Speulderveld. Tijdens de dagvanhetschaap kunt u het gebied bezoeken wat op 7 minuten rijden van het KNHS ligt en zal de eigenaar van de groep bokken uitleg geven over de proef. U kunt met eigen ogen de bokken aan het werk zien. Vanwege beperkte groepsgrootte (20-25) per keer moet u zich van te voren opgeven via bokkenbezoek@dagvanhetschaap.nl Daarop ontvangt u dan een routebeschrijving. Er wordt om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uitleg gegeven. Na het bezoek kunt u gewoon weer parkeren bij het KNHS en verder van de dag genieten.

IMG_1153