Op de Dag van het Schaap kun je gratis meedoen aan een aantal workshops. Meld je snel aan, want per workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

 

Programma workshops

Workshop kleurgenetica bij schapen door Noëlle Hoorneman MSc van Wageningen University & Research. Zij gaat in op de vererving van allerlei kleurschakeringen van schapen.

 

Workshop wormbeheersing door dierenarts Judith van Andel van Provinos Schapenadviesgroep. Praktisch mestonderzoek wat kan helpen bij wormbeheersing op het bedrijf. Je leert de wormsoorten te herkennen aan de hand van onderzoek met zeef en microscoop.

 

Workshop algemene gezondheid van schapen en geiten door dierenarts Klaas Heijnen van dierenartsenpraktijk Blokzijl. Hij leert je waar je op moet letten: herkauwen, hartslag, temperatuur, gebit, mest en urine, slijmvliezen. Ook leert hij je waar je op moet letten als je een dekram koopt.

 

Workshop kruiden en grasland door Jelle Hakvoort van Pure Graze. Hier leer je verschillende kruiden en -mengsels kennen.

 

Aanmelden: stuur een mailtje naar workshops@dvhs.nl en vermeld welke workshop je wilt volgen, plus je naam, adres en telefoonnummer. Je hoort van ons of je kunt deelnemen.

(Let op: het mailadres gaf enkele dagen een foutmelding. Nu werkt het weer goed! Dus als aanmelden niet lukte: probeer het nog een keer)

 

Lezingenprogramma

Tijdens de Dag van het Schaap zijn er lezingen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

-        Schapen op zonneparken door Bas van Heyningen van Van Driel Landschapsbeheer

-        Preventie wolfschade door Johan Wesselink van de Wolvencommissie Gelderland

-        Kansen van voerkruiden door Jelle Hakvoort van Pure Graze

-        Hoe mest je een lam goed af? Spreker: Jeroen Sleeman van ForFarmers.

 

(Een eerder aangekondigde lezing over begrazing van stadsterreinen vervalt)

 

De aanvangstijden van de lezingen worden vlak voor de Dag van het Schaap bekendgemaakt. De lezingen zijn vrij toegankelijk!