Laatste nieuws

Nieuwsonderwerpen

jun 7, 2018 |
Demonstraties, Alle nieuwsberichten, Programma,  |
jacques

Zijn kuddewaakhonden geschikt om schapen te beschermen tegen aanvallen van wolven?

Kom 9 juni a.s. naar de Dag van het Schaap en ga naar de presentatie die Yvette van Veldhuijsen van Hondenschool Alert zal geven. Het wordt een praktijkpresentatie, op het terrein waar ook de hondenworkshops zijn.|
Er zijn 8 verschillende rassen kuddewaakhonden aanwezig!

mei 1, 2018 |
Alle nieuwsberichten, Programma,  |
willemijn

Kom naar de Dag van het Schaap met een foto waar jij op staat samen met je favoriete schaap! Misschien wordt jouw foto wel uitgekozen tot de allermooiste en krijg je daar later een prachtige afdruk van op canvas.

Fotograferen met favoriete schaap

mrt 16, 2018 |
Alle nieuwsberichten, Programma,  |
jacques

Nieuw en groots. Dat wordt de keuring van schapenkaas op deze Dag van het Schaap.

Een vakjury zal 's morgens op het grote melkschapenplein de ingezonden kazen keuren en de beste 3 inzendingen selecteren. 's Middags, op het podium, gaat een andere jury uit deze 3 topkazen de beste schapenkaas van Nederland kiezen.

Dit wordt een unieke kaaskeuring.

Zuivelaars kunnen vanaf nu kazen inschrijven. Bel daarvoor met Herman van Assen, tel. 06-28745728.

De organisatie van het melkschapenplein en de kaaskeuring is in handen van beide melkschapenstamboeken, de Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders en de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Laatste nieuwtjes

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent de Dag van het Schaap. Ook kunt u filteren op nieuwsonderwerpen zodat u altijd het overzicht heeft van de meest recente berichten over uw interesse.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief